Kamničani v pokalu CEV z Ajacciom

Kamničani v pokalu CEV z Ajacciom

Danes so na sedežu Evropske odbojkarske zveze v Luksemburgu žrebali pare v evropskih tekmovanjih. V pokalu CEV bosta nastopili obe ekipi Calcit Volleyballa, medtem ko ženska ekipa v šestnajstini finala še čaka na svoje nasprotnice, bodo Kamničani za uvrstitev v osmino finala igrali proti francoski ekipi GFC Ajaccio.


Slovenske podprvakinje, ki so predlani igrale v ligi prvakinj, lani pa v kvalifikacijah za uvrstitev med najboljše evropske klube, bodo v novi sezoni igrale v pokalu CEV. Žreb v Luksemburgu jim je v šestnajstini finala namenil ekipo, ki bo v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakinj izgubila tekmo drugega kroga. To bo ali Minchanka Minsk iz Belorusije ali pa francoski Rocheville La Canet. Calcitovke bodo prvo tekmo igrale med 12. in 14. decembrom doma, povratna pa bo med 9. in 11. januarjem 2018 v gosteh.
Če bodo odbojkarice Calcit Volleyballa v šestnajstini finala uspešne, jih v osmini finala čakajo zmagovalke obračuna med ekipama HPH Hameenlinna iz Finske ter poražencem srečanja med madžarskim Linamarjem Bekescsabaijem in italijanskim Imoco Volleyjem iz Conegliana.

Podobno kot v minuli sezoni, bodo tudi v novi odbojkarji Calcit Volleyballa v šestnajstini finala igrali proti francoski ekipi. Lani so slovitemu Toursu, ki je na koncu osvojil pokala CEV, nudili dostojen odpor, tokrat pa se bodo pomerili z ekipo GFC Ajaccio, ki je bil v zadnjih dveh sezonah, tako kot tudi Kamničani, pokalni prvak svoje države. Lani je klub s Korzike igral v četrtfinalu pokala CEV, kjer ga je izločil turški Fenerbahče za katerega sta igrala tudi slovenska reprezentanta Alen Pajenk in Alen Šket. V francoskem državnem prvenstvu je Ajjacio v polfinalu izgubil proti poznejšemu državnemu prvaku Chaumontu.
»Očitno ne moremo ubežati francoskim ekipam. Ajaccio sicer nima takšnih uspehov, kot jih ima Tours, vendar je v zadnjih letih vedno v francoskem vrhu. Kakšne bodo naše možnosti, da se uvrstimo v prihodnji krog, pa bo odvisno tudi od tega, kako močno ekipo jim bo uspelo sestaviti,« je o tekmecu v pokalu CEV dejal Gašper Ribič, trener odbojkarjev Calcit Volleyballa.
Prva tekma bo na sporedu med 5. in 7. decembrom v Sloveniji, povratna pa med 19. in 21. decembrom v Franciji.
Če bodo Kamničani v prvem krogu uspešni, se bodo v osmini finala pomerili z zmagovalcem dvoboja švicarskim Volley Amriswilom in poražencem obračuna kvalifikacij Lige prvakov med poljskim Jastrzebskim Wegielom in ciprsko Omonio iz Nicosie oz. črnogorskim Jedinstvom Bemaxom Bijelo polje.
Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec
Trenutno ni razpisanih tekem.

Prihajajoče TEKME odbojke

KLUBSKA OPREMA

oprema 2016/17

Tekme v živo


Odbojkarski klub Kamnik
Cankarjeva 1A
1241 Kamnik
Slovenija

T: 01 831 92 10
F: 01 831 92 11
M: 040/978 070 Vidmar Špela
E: calcit.volleyball@gmail.com

 

Odnosi z javnostmi
E: marketing.calcitvolley@gmail.com

Matična številka: 5235804000
Davčna številka : SI 95304177
Najdi na zemljevidu